Tämä matka päättyy

Tämä blogi on ollut tärkeä päiväkirja matkallani kohti jotakin, jota kaipasin, mutta en itsekään oikein tiennyt, mitä se oli. Kaikki alkoi särkyneestä sydämestä ja terveydentilan heikentymisestä vuonna 2017. Aloin herätä johonkin aivan uuteen – silloin vielä pelottavalta tuntuvaan – todellisuuteen. Yritin ymmärtää, mitä minulle oli tapahtumassa. Luin, kirjoitin, itkin, sävelsin, istuin metsässä ja ajoittain yritin palata takaisin vanhaan, tuttuun ja yleisesti hyväksyttyyn elämäntapaan, jossa kaikki tuntui olevan helpompaa.

Välillä ymmärsin hyvin selkeästi, mille olin avautumassa. Välillä suljin kanavat ja olin hukassa. Lopulta aloin ajatella, että olen tainnut menettää mielenterveyteni (kuten yhteiskuntamme tällaisia kriisejä tulkitsee), ja minun olisi hyvä palata takaisin ruotuun. Takaisin siihen elämään, joka oli jo romuttunut takanani tuhkaisiksi raunioiksi.

Aloin järjestää elämääni kasaan, mutta suurempi voima päätti toisin. Sairastuin yhä vakavammin. Sairastuin niin vakavasti, että oli pakko päästää irti ja pysähtyä yhä syvemmin pohtimaan, mistä oli kyse.

En oikestaan voinut muutakaan. Minulta otettiin kaikki. Minusta jäi pelkkä eloton ruumis, joka tuntui epätodelliselta kuin vuosia kestävä piinaava painajainen, josta oli mahdotonta herätä.

Kävin läpi synkimmän pimeyden – vain löytääkseni sen todellisuuden, josta sain väläyksiä jo vuosia aiemmin. Todellisuuden, joka oli aina ollut minussa, mutta jolta olin elämän pyörteissä sulkenut silmäni. Todellisuuden siitä, kuka minä olen.

Enää en etsi. En yritä saavuttaa tai olla jotakin. Sallin elämän minussa toteutua sellaisena kuin on tarkoitus. En tarvitse vastauksia sieltä, missä on tietoa, vaan luotan sydämen sanattomaan viisauteen. Olen löytänyt sen, mitä kaipasin. Yhteyden.

Elämä on saanut uuden, kauniin alun. Olen elossa, olen vapaa, minulla on kaikki. Enkä enää koskaan hylkää itseäni.

Kiitos tuhannesti kaikille, jotka olette olleet matkallani mukana ja lukeneet ja kommentoineet ajatuksiani. ❤ Kirjoittaminen ei lopu tähän, mutta se tapahtuu tulevaisuudessa muita väyliä pitkin. Luotan, että oikeat ihmiset löytävät ajatusteni pariin jatkossakin. Toivon sydämestäni kaikille valoa elämään – ja muistutan, että pimeydessäkin olet kannateltu.

Rakkaudella,

Inkeri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s