Ehkä kaikki menee oikein

Tilasin hiljattain pari uutta sisustusjulistetta. Halusin piristää itseäni kahdella kauniilla kuvalla – esteettisiä heinänruokoja ja voimaannuttava aforismi. Julisteet saapuivat, mutta avatessani pakettia sieltä ilmestyikin heinänruokoja ja jokin mustavalkoinen hämärä naishahmo. Aforismini tilalla oli siis täysin väärännäköinen ja -kokoinen juliste.

Pettyneenä ja turhautuneena kirjoitin julistefirmalle viestiä asiasta ja pyysin saada oikean julisteen. Sain todella hyvää asiakaspalvelua ja minulle lähetettiin alunperin tilaamani juliste pikimiten. Sain pitää väärän julisteen, jotta palauttamisesta ei aiheudu vaivaa. Sain myös lisäksi yhden bonusjulisteen hyvityksenä virheestä. Uuden lähetyksen saapuessa sain, mitä halusinkin, ja bonusjulistekin oli täydellisen mieluisa ja sopiva sisustukseeni. Lopulta sain siis kahden julisteen hinnalla neljä, eikä enää harmittanut yhtään, että tilaus meni aluksi pieleen.

Mitä jos se, mikä meni niin sanotusti pieleen, olikin lahja rumassa paketissa?

Aloin miettiä asiaa isommassa mittakaavassa. Että miten usein sitä ajattelee asioiden menevän täysin väärin ja vastoin sitä, mitä halusi ja odotti. Ja kuitenkin lopulta huomaa toteavansa, että näin sen kuuluikin mennä. Että saikin parempaa kuin mitä olisi saanut, jos asiat olisivat menneet omien odotusten mukaan. Mitä jos se, mikä meni niin sanotusti pieleen, olikin lahja rumassa paketissa? Mitä jos se pelasti suunnalta, joka olisi ollut vielä jotain pahempaa? Mitä jos katastrofin keskellä sai jotakin sellaista, jota ilman ei olisi ollut mahdollista päästä haluamaansa määränpäähän?

Mitä jos sairaus, talouskriisi tai ero on juuri se oikea reitti kohti omia syvimpiä toiveita? Mitä jos ilman niitä ei koskaan olisi löytänyt arvostusta elämän pieniin asioihin? Jos ilman niitä ei olisi kirkastunut se, mitä elämässä todella haluaa ja mikä on tärkeää? Jos ilman niitä elämä olisi ollut ihan ok, mutta ei koskaan kiitollisuuden ja merkityksellisyyden täyttämää? Mitä jos tarvitsemme joskus täydellisen pohjakosketuksen voidaksemme nousta omaan valoomme, omaksi parhaaksi itseksemme?

Ehkä meidän ei tarviikaan hukata elämää miettien, että miksi piti käydä näin. Ehkä Joku tuolla ylhäällä tietää paremmin. Ehkä kaikki menee juuri oikein.

❤ Inkeri

2 thoughts on “Ehkä kaikki menee oikein

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s