Kaikkien pitäisi saada kokea tyhjyys

Yksi pitkän sairasloman anteja on ollut tyhjän päällä oleminen. Itsekseen möllöttäminen tyhjyydessä ja tylsyydessä. Ei kuulosta hohdokkaalta, eikä se sitä todellakaan olekaan, mutta väitän, että tunnen itseni paljon syvemmältä kuin ennen tyhjyyttä. Irrallaan kaikista ulkoisista statuksista ja määritelmistä on tilaa nähdä ihminen niiden takana. Sitä kokemusta toivoisin kaikille jossain kohtaa elämää.

ikkuna

En tietenkään toivo pitkää sairaslomaa kellekään. Enkä lyhyttäkään. Mutta jonkinlaista “pakkolomaa” ihan vain itsen kanssa. Poissa töistä, opiskeluista ja kiireestä ja hulinasta. Kaikesta identiteettiin vahvasti liitetystä tekemisestä. Koska silloin on pakko oppia näkemään, millainen on ihan vaan minuna.

Millaisia asioita ajattelen, kun en tee mitään? Miltä minusta tuntuu olla vain itseni seurassa? Millaisena näen silloin itseni, kun en saa mitään aikaan? Miten puhun itselleni ja miten pidän itsestäni huolta? Mitä kaipaan tavallisesta hulinasta ja minkä ymmärrän ihan turhanpäiväiseksi?

Näitä kysymyksiä pyöritellessäni uskon luoneeni jonkinlaista uutta pohjaa sille, miten tulevaisuudessa rakennan identiteettini. Kun ammatti tai muu ulkoinen rooli tulee taas osaksi elämää, toivon, että muistan jättää tilan myös sille, mikä on vain minua. En täytä itseäni aikaansaamisella ja tekemisellä, vaan muistan sen tyhjän tilan.

Muistan, miten tärkeää on vain olla.

❤ Inkeri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s