Elämä hoitaa sen, mitä et itse jaksa

Otsikon voisi ajatella kannustavan passiiviseen elämäntapaan tai luovuttamiseen. Ajattelen itse sen kuitenkin rohkaisuna luottavaisuuteen ja liiasta kontrollista päästämiseen. Itse sorrun jälkimmäiseen liian usein, vaikka asiat järjestyvät yllättävän usein omalla painollaan, kun siihen antaa mahdollisuuden. Kerron yhden tosielämän esimerkin, johon itse palaan silloin, kun tuntuu, että elämästä on tullut pelkkää yrittämistä. Varoitan jo etukäteen, että tarina tulee hämmentämään.

IMG_5877 (4)

Kesällä 2013 ylioppilaskirjoitusten ja pääsykoerumban jälkeen olin aika poikki. Uusi opiskelupaikka oli tiedossa ja  muutto uudelle paikkakunnalle järjestelyn alla. Samalla olisi pitänyt tehdä kesätöitä, jotta on varaa elää ensimmäistä kertaa omillaan. En kuitenkaan jaksanut tehdä töitä kuin pari hassua viikkoa, enkä oikeastaan jaksanut edes huolehtia, miten talouteni kävisi muuton ja vuokranmaksujen jälkeen. Olin suorittanut kieli vyön alla koko kevään ja raja vain tuli vastaan. Välillä pieni rahahuolen pilkahdus kävi mielessä, mutta sain taltutettua sen melko nopeasti – olinhan juuri lukenut Rhonda Byrnen Voima-kirjan vetovoiman laista.

Noin kaksi viikkoa ennen muuttoani postiin ilmestyi minulle kirjattu kirje tuntemattomalta henkilöltä. Menin kummastellen postiin ja avasin mystisen kirjeen malttamattomana jo parkkipaikalla. Vapisevin käsin ja epäuskon vallassa vedin kuoresta esiin 3000 euron shekin sekä saatekirjeen, jossa täysin tuntematon miljonääri kirjoitti halunneensa lahjoittaa minulle summan hyvää hyvyyttään.

Tässä kohtaa muistutan, että tämä on kaikessa uskomattomuudessaan tositarina!

Otin tietysti vanhempieni kanssa selvää, ettei kyseessä ole minkään sortin huijaus tai virhe, mutta kaiken selvittelyn jälkeen kävi ilmi, että lahjoituksen tehnyt henkilö oli vilpitön. Hän oli törmännyt profiiliini asunnonhakusivustolla, ja halunnut auttaa alkuun uudessa elämänvaiheessa. Miljonäärillä oli tapana ilahduttaa lahjoituksillaan säännöllisesti valitsemaansa yksityishenkilöä. Valinta sattui tällä kertaa osumaan minuun. Sain siis täysin ponnistelematta suurinpiirtein juuri sen määrän rahaa, mitä olisin pidempiaikaisesta kesätyöstä saanut.

img_5889 (3)

Jos tämä esimerkki tuntuu liian harvinaislaatuiselta onnenpotkulta, niin ajatusta voi soveltaa arkipäiväisempiinkin tilanteisiin. Monet tärkeät asiat elämässäni ovat tapahtuneet juuri silloin, kun olen päästänyt irti ohjaksista. Lukemattomat ihmisten kohtaamiset, opiskelupaikka, tärkeät työpaikat sekä suurimmat luovat inspiraatiot ovat tulleet kuin puskista. Ja todennäköisesti jääneet sivu suun, jos keskittymiseni olisi ollut pakkomielteisessä puskemisessa.

Ihmeitä tapahtuu vain siellä, missä niille on tilaa. Joskus on tärkeämpää antaa tapahtua kuin saada tapahtumaan.

❤ Inkeri

2 thoughts on “Elämä hoitaa sen, mitä et itse jaksa

  1. Oon kanssa ite lukenu ton kirjan vetovoiman laista ja tää tarina on kyl hyvä todiste! Uskon siihen, mut välillä se on tosi vaikeeta. Pelot tulee niin helposti mieleen luottamuksen sijaan :/

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s