Last night(s) in Sweden

Huomenna alkaa virallisesti viimeinen viikko Uppsalassa. Ensi viikonloppuna olen jo pikkujoulutunnelmissa Turun kavereiden kanssa, hassua hassua hassua.

Viimeksi kirjoitin vaihtokuulumisia, kun oli vielä puolet jäljellä – mitä tässä välissä on tapahtunut?

lastnightinsweden1

Ystävät ovat lähentyneet. Haaveilemani Oslon reissu toteutui. Spontaani laulukeikka ukulelen kanssa. Lisää musiikkia. Juhlia. Joulumarkkinoita. Kalliita lounaita, halpaa viiniä. Puhelimenmuistin täydeltä huonolaatuisia, mutta tunnelataukseltaan täydellisiä kuvia. Ihanaa, tavallista Uppsalan arkea.

Päiviin on mahtunut myös paljon käytännön järjestelyjä, viimeisten kouluhommien työstämistä, seuraavan elämänvaiheen suunnittelua. Ja sen ihmettelyä, miten paljon kasvamista, uusia ajatuksia, tunteita ja muutosta näihin muutamiin kuukausiin on mahtunut. Muutama haikea kyynelkin on vierähtänyt.

Viimeiset viikot ovat olleet jotenkin erityisen intensiivisiä ja vauhdilla ohikiitäviä, mutta se oli oikeastaan odotettavissakin, että loppupuolisko vilahtaa silmissä puolet nopeammin kuin alkupuolisko. Jotenkin sitä on myös arvostanut kaikkia pieniä arkisia asioita eri tavalla, kun tietää, että kohta ne ovat takanapäin.

lastnightinsweden2

Oslon paluujunassa, reissulle kaiken antaineina, istuimme ystäväni kanssa uppoutuneina omiin ajatuksiimme. Rikoin hartaan hiljaisuuden kysymällä, olenkohan ottanut kaiken irti tästä syksystä, olenko tehnyt tarpeeksi asioita. Opinnot ovat olleet kevyitä, kiire on loistanut poissaolollaan. Yleensä se tarkoittaa suorittajaluonteelle, että mitään järkevää ei ole tullut tehtyä. Aikamme kävimme läpi kaikkea sitä, mitä olen tehnyt ja kokenut ja ennen kaikkea sitä, miten tänä syksynä olen saanut vihdoin kaipaamaani aikaa hidastaa ja olla itseni kanssa. Totesin, että oikeastaan siinä on kaikki, mitä tältä vaihdolta odotin ja enemmän.

Olo on haikea siitä, että tämä elämänvaihe on kohta muisto vain, mutta samaan aikaan onnellinen siitä, että tämä kokemus on ja pysyy minussa. Ja nämä ihmiset. 

❤ Inkeri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s