Vain puolikas jäljellä

Ensinnäkin, KIITOS kaikille #aidotkasvot-haasteeseen osallistuneille, tulin tosi iloiseksi jokaisesta aidosta kuvasta, olette ihania! Haasteeseen kannattaa ehdottomasti edelleen osallistua, tästä tulossa lisää infoa myöhemmin! Jään innolla odottelemaan kuvianne. Jos haaste ei ole vielä tuttu, käy tsekkaamassa edellinen postaus.

Tällä kertaa ajattelin kuitenkin kertoa Ruotsin kuulumisia. Yhtäkkiä tuli melkein kiire päivittää vaihtokokemuksia, koska kauhukseni tajusin, että ENÄÄ ON PUOLIKAS jäljellä. (Oikeasti alle, mutta sitä en uskalla vielä ääneen sanoa.) Tämä tosiasia kolahti tajuntaan noin viikko sitten, kun pohdin käytännöllisintä ja taloudellisesti järkevintä ajankohtaa muuttaa takaisin Turkuun. Se tuleekin hurjan nopeaan.

wp-image-1655627137

Psst, edellisiä kirjoituksia vaihtoa koskien voit lukea täältä, täältä  ja täältä!

Toisaalta oli hyvä herätä siihen todellisuuteen, ettei täällä viehättävässä pikkukaupungissa loputtomiin vietellä auvoista vaihtoelämää. Aloimme ystävien kanssa tehdä reissuaikatauluja tositarkoituksella ja toteuttaa vain puheeksi jääneitä sunnitelmia. Kuvasaldoa on kerääntynyt matkan varrelta siinä sivussa ja ne puhukoot puolestaan. Kuvat ovat Gävlestä, vanhasta Uppsalasta ja Tukholmasta. Eilen varattiin junat Osloon ja vielä haaveissa siintää ainakin Lapin reissu ennen Suomeen paluuta.

Opiskelut ovat muuttuneet koko ajan mielenkiintoisemmiksi. Aluksi turhan helppona pitämäni englannin kurssi osoittautuikin hyödylliseksi kielioppikylvyksi ja logopedian tiimoilta olen päässyt avartamaan näkemystäni ääniterapeutin työstä. Opiskeluprojektini myötä pääsin haastattelemaan ääniterapeutti/laulajaa Tukholmasta, ja tapaaminen osoittautui niin inspiroivaksi, että järjestin uuden haastattelun parin viikon päähän – pääsen jopa testaamaan voice massagea ensimmäistä kertaa elämässä! Sain myös yliopistolta sähköpostiin ilmoituksen, että pari opettajaa etsii lyhytaikaista voice coachia itselleen ja olisi unelma päästä tähän hommaan. Toivon, ettei aikatauluni (tai ruotsin kielen taitoni) ole este.

wp-image-1319565276

Ainiin, ja gradukin on edennyt esitarkastukseen saakka! Rehellisesti sanottuna aikatauluni on ollut todella kevyt, järjestin itselleni tahallani paljon vapaa-aikaa (=aikaa toipua keväästä), mutta tätä kirjoittaessa oli kiva huomata, että onhan sitä huomaamatta tutkintokin edistynyt hyvää tahtia.

Syyskuussa jouduin pahimpaan flunssakierteeseen miesmuistiin, minkä vuoksi jooga ja laulaminen olivat pitkään pannassa. Harmitti sinänsä olla kuukauden ajan tekemättä näitä kahta, mutta surressani menetystä ystäväni viisaana totesi, että “ainakin olet löytänyt elämääsi tärkeitä asioita, joita kaivata, kun et pääse tekemään niitä”. Totta.

Onneksi kärsimys oli lopulta ohi, kuten sillä on tapana, ja pari viikkoa sitten oltiinkin jo lavalla asti laulamassa. Käytiin kaverin kanssa esittämässä pari biisiä open mic -illassa, ja puolentoista viikon päästä on tarkoitus mennä uudestaan. Ja mitä joogaan tulee, siellä on riennetty entistäkin innokkaammin. Myönnän jopa änkeneeni väkisin tunnille, joka oli jo täynnä. Ja saaneeni varauskiellon.

wp-image-1424920318

Yksi lukukausi on hirmuisen lyhyt aika. Kotiinpaluu tuntuu tulevan juuri sillä hetkellä, kun on tehnyt tästä paikasta kodin itselleen. Toivon osaavani nauttia paluusta, mutta tiedän, että sydän tulee olemaan enemmän tai vähemmän särkynyt. Lähinnä siksi, että ystävyyssuhteet ovat ehtineet syventyä sellaiselle tasolle, että niistä tahtoisi pitää kiinni. Onneksi osa ystävistä jää tänne vielä kevätlukukaudeksi, joten pääsen helposti heitä näkemään ainakin kevään ajan.

Toisaalta, olen saanut myös vieraita Suomesta tänne ja ne ovat olleet hyviä muistutuksia siitä, että siellä on myös paljonpaljon sellaista, mitä odottaa. Nyt kuitenkin nautin vielä loppupuoliskosta ja unohdan kotiinpaluupäivämäärät siksi aikaa! Olen melko varma, että loppuaika tulee olemaan vielä tuplasti antoisampi kuin kaikki tähän asti.

Ihanaa lokakuun loppua ja marraskuun alkua, täällä se on ainakin näyttänyt erityisen kauniilta.

❤ Inkeri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s