Ruotsiin

Muutin viime viikolla Ruotsiin, Uppsalaan. Pää on vieläkin pyörällä, mutta olo on ollut koko ajan luottavainen ja varma, että tämä on oikea aika ja paikka maisemanvaihdokselle ja uusille mahdollisuuksille.

GAMLA STAN

Vuosi sitten kesällä takaraivossa alkoi kummitella ajatus, että lähtisin vaihto-opiskelemaan Ruotsiin. Elämänpiirin kasvattaminen, ruotsinkielen oppiminen, oma kasvu ja itsenäistyminen uudessa ympäristössä sekä naapurimaahan tutustuminen muutenkin kuin lukion oppikirjoista tuntui houkuttelevalta ajatukselta. Neljä vuotta sitten ylioppilaskirjoitusten jälkeen haaveilin hetken au pair -vuodesta Ruotsissa, mutta opiskelupaikka tulikin yllättäen heti Turun yliopistosta ja Ruotsi sai jäädä. Sen aika ei vielä ollut silloin, mutta olen äärimmäisen onnellinen, että sen aika tuli nyt.

BOTANISKA TRÄDGÅRDEN

Uppsala oli ensimmäinen hakukohteistani ja ensimmäisten päivien perusteella osasin valita täydellisen kohteen itselleni. Joka paikassa on vanhoja, värikkäitä rakennuksia, valtavan ystävällisiä ihmisiä ja kauniita puisto- ja puutarha-alueita. Päivät ovat toistaiseksi kuluneet asuntoa laittaessa, paikkoja ihaillessa, englannin ja ruotsin sekamuotoa solkatessa sekä kämppiksiin ja muihin vaihto-opiskelijoihin tutustuessa.

Asunto on ihan unelma, olin onnekas ja sain sen tuttavan kautta valmiiksi sisustettuna. Tänne oli siis helppo asettua kodiksi heti ensimmäisenä iltana. Muutenkin Uppsalaan on ollut helppo ihastua ensisilmäyksellä. Plussaa on sekin, että kaikki oleellinen kodista keskustan nähtävyyksiin ja yliopistosta lenkkipoluille on täällä melko lyhyiden välimatkojen päässä, joten kovin kauas on vaikea eksyä (jopa minun olemattomalla suuntavaistolla!), vaikka vielä menee kadunkulmat ja ilmansuunnat helposti sekaisin. Sain heti ensimmäisellä viikolla hankittua myös symppiksen keltaisen pyörän Facebook-kirppikseltä, joten sen kanssa on hyvä leikkiä paikallista ja kiitää määrätietoisesti päin tuntemattomia kohteita.

kirkko11
DOMKYRKAN

Ensimmäisellä viikolla pääsin myös testaamaan yliopistoliikunnan joogatarjontaa ja kokemus oli sen verran positiivinen, että varasin heti perään kolme tuntia lisää ja rekisteröidyin jäseneksi kyseiselle salille. Täällä pääsee muutenkin harrastamaan kyllä ihan varmasti kaikkea, mistä haaveilin etukäteen. Yliopiston opiskelijakunnissa pääsee helposti tutustumaan kulttuuripuoleen ja toivon sitä kautta pääseväni sisälle myös Uppsalan musiikkimaailmaan. Opiskelut starttaavat kunnolla vasta parin viikon päästä, joten sitä ennen ehtii hyvin vauhtiin harrastusten parissa sekä asettua kodiksi ja tietysti totutella kieleen.

Tekemistä siis riittää ja odotan innolla ihan jokaista päivää täällä. Koko ajan oppii niin paljon uutta, päivät ovat erilaisia ja yllätyksellisiä. Saa nähdä, jatkuuko yllätyksiä loppuun asti vai alkaako tavallinen arki täälläkin nostaa päätään jossain vaiheessa. Tavoitteenani on löytää näistä maisemista oman näköiseni elämä, oli se sitten arkista tai ei. Toivon löytäväni omat mukavuuteni ja rutiinini ja samalla innostuvani kokeilemaan paljon uutta.

KANALEN

Tämän sepostuksen ydinsanoma on varmaankin, että hyvin on kotiuduttu heti alkuun ja uutuudenviehätys on huipussaan. Ainoa huolen aihe on, että viisi kuukautta tulee olemaan todella lyhyt aika olla täällä! Tulen varmasti kirjoittamaan jonkin verran kuulumisia ja ihmetyksiä vaihto-opiskeluuni liittyen tänne blogin puolelle, mutta pyrin pitämään sivustoa aktiivisena tavalliseen tapaan myös muiden aiheiden ja musiikin parissa.

Adjö!

❤ Inkeri

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s