Intuitio

Sain vahvan intuition siitä, että pitäisi alkaa kirjoittaa. Ja intuitiolle tyypilliseen tapaan oli pakonomainen tarve toteuttaa se heti. Viime vuodet ja erityisesti kaikkein viimeisin on avannut elämän ihan uudella tavalla: ihmiset, tapahtumat, kivut, tunteet, kukkaset ja pölyhiukkaset ovat saaneet ihan uusia merkityksiä. Läheiseni ja muutama hassu puolituttukin on tullut uudesta maailmankuvastani hyvin tietoisiksi, kun lounastauolla, illanvietossa tai bussipysäkillä saattaa lipsahtaa kokonainen luentosarja rakkaudesta, elämänvoimasta tai keho-mieli-yhteydestä. Koen siis tarvetta jakaa ajatuksiani ja blogi tuntui siihen sopivalta tavalta. Silläkin uhalla, että hörhön maineeni leviää myös ystäväporukan ja perheen ulkopuolelle.

kuvaa
Kuva on Deb Shapiron kirjasta Keho paljastaa mielesi (2014). Blogin nimi on saanut inspiraationsa samasta kirjasta.

Sen lisäksi, että haluan kirjoittamalla jäsentää ajatuksiani, haluan jakaa rakkautta. Koska kaikki kärsimys, sota, viha ja kaikenlainen toisia vastaan toimiminen johtuu lopulta rakkauden puutteesta, on tärkeää tuoda rakkaus takaisin. Synnymme täynnä elämänvoimaa (eli rakkautta) ja olemme sen ansiosta valmiita saavuttamaan mitä tahansa ja toteuttamaan kaikki unelmamme. Jossain vaiheessa matkan varrella elämänvoimamme on kuitenkin saattanut jäädä suorittamisen, itsekeskeisyyden ja tavoitteellisuuden varjoon. Toisin sanoen pelon varjoon. Niin käy helposti ympäristössä, jossa nämä ovat arvoja. Koko maailmantilanne kertoo siitä, että pelko todellakin on ottanut vallan rakkauden kustannuksella.

Miten rakkaus sitten tuodaan pelon tilalle? Jos jokainen kuuntelisi omaa sydäntään valinnoissaan, elämänsuuntaa pohtiessaan ja toisia ihmisiä kohdellessaan, olisimme jo pitkällä. Tekisimme sitä, mikä saa sydämen laulamaan, pään kohisemaan ja jalat pomppimaan innosta. Emme kokisi tarvetta lyödä muita alas toteuttaaksemme itseämme, sillä rakkaus tekemiseen jo itsessään antaisi meille kaikki taidot ja keinot saada haluamamme. Aito rakkaus elämään, omaan itseen ja ulkoiseen maailmaan ei yksinkertaisesti aiheuta tuhoa ‒ se vain lisää rakkautta. Muutoksen voi aloittaa hyvin pienistä teoista.

Tämä on minun pieni tekoni. Haluan antaa ajateltavaa, lisätä jokaisen uskallusta luottaa elämään ja rakkauteen. Teen sen kirjoittamalla sekä musiikilla. Jos tämä teksti tuntuu täysin hömpältä, lupaan, että avaan aiheita myöhemmin selkokielisemmin ja käytännönläheisemmin. Tulen myös jakamaan kirjavinkkejä aiheista, joita käsittelen. Tai jos lukeminen ei innosta, voit vain nauttia musiikista. Sillä on sama sanoma.

Rakastakaa vappua, ystäviä ja elämää,

❤ Inkeri

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s